Monday, January 24, 2011

Baju kurung dan tudung untuk kelas Iqra'

Akhirnya dapat gak siapkan baju kurung ngan tudung untuk fiefy pi kelas Iqra'...kain baju kurung tu kali nih aku jahit tepi kat setiap susun kain tuh..senang nampak terletak,takyah susah2 nak gosok susun kain tuh...nak cakap pasal tudung...ni first time aku wat tudung awning nih...blajar dari cousin aku...jadi tak?...heheh...lepas ni bleh buat byk tudung kat fiefy untuk pi kelas mengaji n skul...aku tak sure kenapa kat skul tak galakkan pakai tudung awning nih...tapi kalu untuk budak sekolah rendah aku rasa tudung awning ni sangat praktikal...nampak kemas jek bila budak pakai...tak macam time aku sekolah rendah dulu..serabut je pakai...masa awal pagi pegi skolah mak bg pakai kemas...tapi dekat nak loceng balik skolah mula la rambut kluar kiri kanan...kadang2 tuh lepas jek dari pagar skolah tudung pun melayang laa,kes rimas ngan rambut yg kluar dari tudung tuh...plan sampingan lepas ni nak buat dekat fiefy baju kurung moden ngan seluar dan bag untuk fiefy pi kelas iqra'...jom layan gambar2 fiefy dengan baju tahun baru dia...heheh...harap2 tahun ni bleh buat baju smocking kat fiefy...tahun lepas tak sempat...



3 comments:

Sharifah said...

alahaiiii dah cam ustazah... :) tahniah hany.... u buat tudung tu.. i tabik spring kat u la...

lia said...

cantik!cute sangat nampak budak2 pakai tudung awning ni..

Liza A. said...

comeinya dia! rupa sebiji mcm akak :)