Saturday, May 30, 2009

Maternity Blouse...

Fabric ni beli sama corak dengan fabric yg fiefy pilih...yang fiefy colour cream bunga merah...

Berhajat nak buat baju yang macam ni...bleh pakai time boyot... :)

Pola yang memeningkan...yang mana satu nih?...semua dalam bahasa jepun....hentam saja...

Acara memotong dah pun siap...

Masa untuk menjahit...

tadaaaaaa...dah jadi baju...

hmmm...baju nih, leher dia agak luas n seksi...pastu nampak besar...so aku tambahkan tali kat both side...mana model??...nanti la, tak dak org nk tolong amik gambar...(ini adalah aktiviti di kala tension...dan baru selesai mengemop satu umah sendirian :( ....dalam letih-letih ni sempat lagi aku buat baju...)
mana la muka si model ni ekk...hehehe

3 comments:

mama alicianorman said...

hany...cantiknye..pandai hany jahit baju..heheh fida plak pattern dah ada..tapi takut yg amat nak potong takut tak jadi...hahahah tabiklah kat hany...

hany's said...

fida..kalu ada pattern lg senang nk buat..trace, potong n sew..tak sampai sehari dh siap..yg leceh kalu xdak pattern..nk kena lukis pola..jgn takut nk potong...abih teruk pun kain yg rosak..heheh..

dhila said...

Wahahhahah, jelesnya dengan mama-mama yang pandai menjahit dan membuat kek ni. Saya tiada kepandaian apa pun. Sekadar mengagum suri yang bijak mengatur masa sambil melakukan sesuatu yang menarik dan berfaedah.

Tahniah.