Friday, December 4, 2009

New Hobby??????

heheh...another seni jahitan yang aku suka...quilting...tapi aku rasa aku kena belajar lagi ler dari awal cara menggunakan alat-alat quilting hingga la ke langkah akhir....ada sapa-sapa nak tulunnnn????...wokeh...nih nak cerita quilting yang aku buat nih...quilting ni adalah gift utk bestfriend aku, Puan Julie namanya...berkawan since form 3...actually sama-sama daftar masuk sekolah menengah pada hari yang sama...cuma aku dari kelantan dan julie dari ipoh...then kami terus berkawan sampai la masuk uum sampai la ada anak 2 orang..harap persahabatan kami akan kekal sampai ke akhir hayat...amin...Julie dapat another baby boy, Muhammad Rayyan Jazril...jadi, aku nak bagi baby quilt untuk baby dia...kalu baby girl bleh bg smocking gown...takpe..next baby plak eh julie...



abaikan jahitan aku yang herot petot tuh...memang kena blajar lagi lorrr



siap letak nama tuhh...hehehe



kereta dah start enjin nak jalan...pon pon ponnnnn...siap ada jalan tuh yang tak tahan tuhh...heheh...kereta dan nama tu aku guna kain felt...


ni plak antara buku quilting yang aku ada...menarik sangat buku ni...tapi untuk level beginer macam aku sesuai laaa...dan yang bestnyer harganya tersangat la murah...RM18.90..

ada bagi alat-alat nak buat mini projek...template, pattern,fabric,batting,benang,jarum...apa lg yg dia bg eh...

2 comments:

Kuazue Mohamad said...

salam... mana kak belii buku tu, macam best ler..nak gak ler satu...

hany's said...

buku tuh beli kat MPH...try la cari...