Wednesday, July 8, 2009

Aqeqah Smocking Dress and Bonnet...

baju smocking yang comel ni utk baby marissa irdina...anak member masa kat univ dulu, nini aziz...marissa ni lahir same date ngan birthday fiefy...11 june...so...nini request nak smocking dress for her little girl untuk majlis cukur jambul nanti...as nini dah ada booties from satin...so aku buatkan dress ni from satin jugak...susah jugak buat dr satin ni tak macam kite buat guna cotton...satin kan lembik...size baju ni umur 3 bln...ni la yg paling kecik penah aku buat...terpikir jgk macam mana la erpha buat utk her barbie doll...huhuhu....untuk dress ni, aku letakkan beads and lace kat tangan...nini nak set ngan bonnet jugak untuk baby marissa...errrkkk...aku tak pernah buat bonnet...cabaran nih...pantang dicabar..heheh..so, ini lah hasil bonnet yg dpt aku buat...jadi tak??....ntah muat ke idak ngan kepala baby tuh....hope nini suke ngan dress nih...tak sabar nk tgk marissa jd little princess during aqeqah nanti... :)





3 comments:

DiahRothman said...

Hany memang cantik dress putih tu.... very pure...... dan bonnet tu menjadi juga...pandai nyer!

mak farhah said...

Tahniah atas kelahiran baby.

I ada hajat ni...agak2 pas habis pntg ada ruang free tak?

TRTI said...

bilo lah ambo nok buat supo demo hany..kalu tok serupo pun, sipi-sipi punjadilah...........adusssssssssssss........meme bijok aarrr......meleleh air mato ambo tengok..........nok buat jugok.........